🔥Kipfilet met Parmezaan, Spinazie & Orzo🔥

klaarzetten Kip dutch oven bbq

Heb je een drukke dag gehad vandaag en ben je opzoek naar een makkelijke maaltijd. Dit is nou een simpel en snel gerecht om klaar te maken. Heerlijke orzo met kip, spinazie en parmezaan.
(*Geïnspireerd door Anna’s Table)

Benodigdheden:
2 Kipfilets
150 gr Orzo
100 gr Spinazie
1 Sjalot (gesnipperd)
2 tenen Knoflook (fijn gehakt)
50 ml witte Wijn
50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
350 ml Kippenbouillon
1 el Citroensap
1/2 tl Cayennepeper
1 tl gerookte Paprikapoeder
2 el Olijfolie
1 el Roomboter
Peper & Zout

Tools:
Dutch Oven
One Minute Lighter

Bereiding:
Steek de BBQ aan met de One Minute Lighter en plaats de Dutch Oven meteen op het rooster van de BBQ, zo kan de pan goed warm worden.

Haal de Kip uit de koeling en maak de filet’s schoon onder koud stromend water. Dep de kip droog met een keukenpapier.

Kruid de filet’s aan beide kanten met cayennepeper, gerookte paprika, peper en zout.

Verhit in de Dutch Oven de olie, roomboter en bak de kip aan beide kanten goudbruin, duurt ongeveer 8 – 10 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Fruit in de Dutch Oven de sjalotjes en knoflook voor ongeveer 1 minuut. Voeg de witte wijn en citroensap toe en breng aan de kook. Roer de orzo er door heen tot alles goed gemengd is, voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Plaats het hitteschild in de BBQ en laat het gedurende 15 – 20 minuten sudderen tot de orzo gaar is.

Voeg de parmezaanse kaas en spinazie toe en roer alles door elkaar. Is de orzo droog? Voeg dan wat bouillon toe. De orzo moet wel plakkerig en romig zijn. Doe de kip terug in de pan voor 5 minuten.

Eetsmakelijk!

kip orzo orzo kip

Winkelwagen