đŸ”¥Beer Can Chicken van The BastardđŸ”¥

Chicken in the holder

Beer Can Chicken van The Bastard
Kijk haar eens zitten! Die stoere chick;) Deze Beer Can Chicken doet het altijd goed, ook bij visite die blijft eten. Door het bier blijft de kip heerlijk sappig! Uiteraard kun je zelf je lievelingsbier hiervoor gebruiken, van een normaal Heineken biertje tot een donker biertje zoals Guinness.

Benodigdheden:
Verse Kip (Heerlijk kippetje op de markt gehaald bij de Gooische Poelier)
4 grote Aardappelen
1Winter peen
De Fik Erin Rub nr: 2
1 Ui, Courgette, Rode ui
Bier naar keuze (in dit recept heb ik Heineken gebruikt, maar een donker biertje is ook heerlijk!

Tools:
The Bastard Chicken Sitter
The Bastard Cast Iron Cooking Plate

Bereiding Beer Can Chicken van The Bastard:

Steek de Bastard aan en verwarm naar 180 graden.

Maakt de kip goed schoon met water en dep droog met een keukenpapier. Pak een groot bord en Rub de kip met jou favoriete Rub, bij mij is dat De Fik Erin no. 2

Was de 4 aardappelen onder lauw water goed schoon. Zet een pan met water op het fornuis en kook de aardappelen 7 min (bijna gaar). Ondertussen snij je de ui, winter peen, rode ui, en courgette fijn.

Als de bbq op temperatuur is, is het tijd om de kip verder klaar te maken. Vul je Chicken Sitter met een heerlijk biertje, in dit geval is dat Heineken. Vul de Chicken Sitter voor de helft met bier en drink zelf de andere helft lekker op (is natuurlijk zonde om het te laten staan). Plaats de kip op de houder en zet de gehele kip op de Cast Iron Cooking Plate. De gesneden groenten kan je rond om de kip verdelen en plaats het gehele gerecht op de bbq. Sluit de deksel en gaar de kip en groenten in 1 uur en 10 minuten gaar.

De perfecte kerntemperatuur voor kip is 70-72 graden.

Eetsmakelijk!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen