🔥Dirty Cow Ribeye🔥

Ribeye Ribeye 2 Ribeye resultaat

Dirty Cow Ribeye
Ben jij ook zo’n vlees liefhebber? Nou dan is dit echt een gerecht voor jou! De rub die BBQ020 heeft gebruikt voor deze ribeye is echt geweldig. De kruiden’s die hier in zitten passen zo goed bij het vlees. Familie en vrienden zullen hier ook zeker van smullen!


Benodigdheden:
600 gr Ribeye
Dirty cow rub

Tools:
One minute lighter
Meater thermometer
Aluminiumfolie

Bereiding Dirty Cow Ribeye:

Haal de ribeye 1 uur voor de bereiding uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Steek de BBQ aan en verwarm naar 150℃, zorg ervoor dat je een warme zone en een koude zone creëert. Terwijl je BBQ lekker op temperatuur begint te komen kun je nu het vlees klaarmaken, rub de ribeye lekker in met dirty cow rub. Zorg ervoor dat beide kanten van het vlees goed in de rub zitten en steek dan de kernthermometer van meater in het vlees. Stel je gewenste temperatuur in op je telefoon of tablet, BBQ020 gewenste temperatuur is 57℃. Eerst grillen we het vlees op de BBQ aan beide kanten goudbruin. Als het vlees mooi gekleurd is kun je hem nu naar de koude zone van de BBQ brengen, sluit de deksel van de BBQ en laat de koepeltemperatuur oplopen naar 150℃. En nu is het wachten tot je vlees de gewenste kerntemperatuur heeft, ga je ook voor een kerntemperatuur van 57℃ dan duurt het ongeveer 10-12 minuten voor dat je vlees klaar is. Als het vlees de gewenste temperatuur heeft kun je het van de BBQ halen en verpak het dan in aluminiumfolie voor ongeveer 5 minuten. Door het vlees even te laten rusten gaart het nog ongeveer 3℃ door en wordt het nog malser.

BBQ020 heeft als bijgerecht opgebakken aardappels met broccoli, maar je kunt natuurlijk ook een heerlijke koolsalade maken met een honing mosterd dressing. (Waar jij trek in hebt!)

Eetsmakelijk!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen