BBQ020 Glazed Whiskey Spareribs
Houd jij van Whiskey? Dan zijn deze Spareribs echt een aanrader! Je bent even bezig maar dan heb je ook deze overheerlijke Spareribs! Laat je niet afschrikken van de donkere shine, want dit is niet verbrand maar gewoon lekker geglazed by BBQ020!!
Benodigdheden:
Spareribs
De Fik Erin Rub nr:3
Jameson Whisky
Appelsap
Hellmanns yellow mosterd
Bereiding BBQ020 Glazed Whiskey Spareribs:
Steek the Bastard aan en breng de temperatuur naar 90 garden.(indirect)
Vul de drip pan met wat appelsap. De dampen van het appelsap zorgen ervoor dat het vlees mals blijft.
Verwijder het vlies van de Spareribs en smeer het een klein beetje in met Hellmanns yellow mosterd. Rub de ribs daarna in met De Fik Erin nr:3.
Als de Bastard 90 graden heeft bereikt leg je de Spareribs op het RVS rooster voor 3 uur.
Ik spray om de 30 minuten de Ribs in met Jameson Whisky om een heerlijke whiskey flavour te krijgen.
Na 3 uur wachten halen we we Spareribs er af en wikkelen we ze in aluminiumfolie en schenk wat appelsap over de ribs voor dat je hem dichtvouwt. Dat maakt de ribs nog sappiger. Leg de Spareribs weer terug op de Bastard voor 2 uur.
Na nog eens 2 uurtjes wachten is het tijd om de ribs uit de aluminiumfolie te halen en weer terug te leggen op the Bastard voor 1 uur. Kwast ze dan om de 15 minuten in met de Jack Daniëls Smokey Bbq Saus dat geeft de ribs een nog betere flavour!
Bereiding Geroosterde Romaine sla en zuurdesem brood:
Was de Romaine Sla en snijd doormidden. Bestrijk de binnenkant van de sla met olie en leg deze op de Bastard. Deze grill je even voor een paar minuten aan beide kanten zodat je mooie grill strepen krijgt. Wanneer ze klaar zijn, leg je ze op een bord en druppel een beetje balsaminco azijn erover en dan wat geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb wat overgebleven Zuurdesem brood gebruikt en in kleine plakjes gesneden en even kort gegrild. Je kan uiteraard elk soort brood gebruiken die jij lekker vindt.
Eetsmakelijk!