Gekruide Kip met Groente & Spaghetti Pesto
Een eenvoudige maaltijd, maar dan op de BBQ bereid – net voor die extra Flavour!
Op de BBQ geeft het toch net een ander smaakje, maar uiteraard kan je dit recept ook binnen op het fornuis maken. Ik heb als bijgerecht Spaghetti met pesto en provinciaalse groente gemaakt, net als wat er geserveerd werd tijdens onze vakantie in Frankrijk!
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
LetzQ Spit met een Spit on Fire Carrousel.
Combekk Gerecycled leren schort
Benodigdheden:
150 gr Spaghetti
250 gr Kipfilet
400 gr Roerbakgroente Provençaals
2 tl Pesto
3 tl kip kruiden (letzq) per kant
Bereiding Gekruide Kip met Groente & Spaghetti Pesto:
Verwarm The Bastard naar 200 graden.
Rub je kipfilet in met de LetzQ Chicken Rub. Als je dat gedaan hebt leg ze dan in de 2 schalen van je carrousel. Plaats in je andere schaal de Provençaalse groente. Monteer je carrousel aan het spit en laat het 30min garen op 200 graden.
Kook in de laatste 10 minuten je Spaghetti.
Als de Kipfilet een kerntemperatuur heeft bereikt tussen de 70-72 °C dan is hij perfect.
Spaghetti kook je in 8 minuten heerlijk gaar. Als je de spaghetti afgegoten hebt mix je de pesto door de spaghetti heen.
Serveer alles op een mooie houten plank rasp er naar smaak nog wat Parmezaanse kaas overheen en dan zeg ik eetsmakelijk!