šŸ”„Zalmbonbons met AvocadošŸ”„

Zalmbonbons op een cederhouten plank met lak saus Zalmbonbons op een cederhouten plank op de BBQ Zalmbonbons met Avocado en gepofte aardappel met romaine sla, geserveerd op een houten serveerplank

Zalmbonbons met Avocado
echt een heerlijk voorgerecht, unieke smaakbeleving van zoetzuur en de heerlijke rook smaak van het cederhout. Simpel te bereiden en geweldig om op te eten! Veel plezier met bereiden en alvast eetsmakelijk! šŸ˜€

(GeĆÆnspireerd doorĀ  Jadis Schreuder BBQStreet)

 

Ingrediƫnten:

300 g Zalm zonder huid
25 g Ingelegde gember
2 Citroen
2.5 el Rijstazijn
1 grote rijpe Avocado
1 rode Ui
1/2 el Sesamzaadjes
2 el Sojasaus
1 el Honing
Peper en Zout
Japanse mayonaise

Benodigdheden:

Cederhouten plank
Kernthermometer

Bereiding Zalmbonbons met Avocado:

Leg het cederhouten plankje in een grote schaal met water, leg eventueel iets zwaars op het plankje zodat het hout helemaal onder water ligt. Week het cederhout minimaal 1 uur van te voren.

Snij de rode ui met een mes of mandoline in dunne ringen en voeg deze in een kom met rijstazijn en honing. Je zult zien dat de kleur van de rode ui langzaam een beetje roze wordt, en door het zuur van de azijn en de zoetigheid van de honing zal de scherpe smaak van de rode uit eraf gaan. (Als je dit een dag van te voren maakt is de smaak nog lekkerder).

Snij van de citroen 3-4 mooie plakken en houd deze even apart. (Hebben we later nodig).

BBQ aan!

verwarm deze voor tot ongeveer 160Ā°C

Verwijder de verpakking van de zalm, controleer eventueel nog op graatjes en verwijder deze. Snij de zal in gelijke stukken van ongeveer 2-3 centimeter.

Laksaus

Meng de sojasaus met honing en een theelepel zwarte peper goed door elkaar zodat het een egaal laksausje wordt. Haal het cederhouten plankje uit het water en leg de zalmblokjes op de plank, lak de zalmblokjes met een kwast rijkelijk in met de heerlijke laksaus.

Snij de avocado door het midden en verwijder de grote pit. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en mix dit in een keuken machine tot moes. Breng op smaak met peper, zout en de sap van een halve citroen.

BBQ Time!

Leg het cederhouten plankje met de gelakte zalmblokjes op de BBQ (directe methode) en sluit de deksel. Meet na ongeveer 10 minuten met een kernthermometer de kerntemperatuur van de zalmblokjes. De beste kerntemperatuur vind ik 45 graden dan is de zalm nog mooi rosƩ. In 10 minuten tijd trekt de rook van het cederhout in de zalm en geeft een heerlijk smaak.

Haal het plankje van de BBQ en bestrooi de zalmbonbons met sesamzaadjes.

Serveer op een mooie plank, schep eerst 1 el avocado als bodem en smeer een beetje uit. Leg de zalmbonbons boven op de avocado en verdeel de ingelegde rode ui. Spuit wat kleine puntjes japanse mayonaise op de zalmbonbons.

Als bijgerecht zou je eventueel een gepofte aardappel kunnen maken met romaine sla.

 

Eetsmakelijk!


Tip!

Smokin Flavours Cederhouten

WESTERN RED CEDAR ā€“ 100% natuurlijk ā€“ Typische zoete, houtige cedersmaak
Van bomen uit Canadese bossen worden deze 100% natuurlijke cederhouten planken gemaakt. Cederhout heb je overal, maar uit Noord Amerika en Canada komt absoluut de beste kwaliteit met de typische zoete, houtige ceder geur. Leg je te roken product op de plank en leg dit op het rooster in je BBQ. Directe warmte wordt geblokkeerd, de heerlijke smaak en geur van cederhout dringt door in je gerecht. Gebruik je een metalen BBQ? Week dan het plankje minimaal 30 minuten vooraf in water. Bij een keramische BBQ hoeft dit niet. De best practice is absoluut een zalmmoot en het roken van vis, maar denk ook eens een mooi stuk vlees of het roken van groenten!

Cederhout 

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen