đŸ”¥Beenham met Original BBQ SausđŸ”¥

Beenham met Original BBQ Saus Beenham met Original BBQ Saus Beenham met Original BBQ Saus

Een van mijn favorieten is toch wel de beenham. Niet een te lange bereiding, heerlijke rooksmaak en zo sappig als het maar zijn kan! Ik heb de beenham gekruid met De Fik Erin Braairub, in gelakt met de Original BBQ Saus van Saus.Guru, deze combi is echt geweldig! Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden! Veel plezier met maken!

 

Benodigdheden:

600 gr Beenham
Saus Guru’s Original BBQ Sauce
Smokin Flavours Rookchucks Appel
De Fik Erin Braairub no.2

 

Bereiding:

Rub de beenham in met een heerlijke kruiden, zelf gebruik ik De Fik Erin Braairub no.2.

Bereid de BBQ voor op indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160°C. Voeg, wanneer de BBQ op temperatuur is wat rookhout toe. Kies hier je eigen favoriet. De beenham kan wel wat hebben, dus de soort maakt eigenlijk niet uit. Ik zelf heb gekozen voor Appel Chunks.

Plaats de Appel Chuck tussen de gloeiende houtskool, gebruik 1 mooi groot stuk van de chunk dat is genoeg om de beenham te laten roken. Als het goed begint te roken plaats de je beenham op het RVS rooster zorg ervoor dat je een kernthermometer erin plaatst en instelt op 65°C. Heb je geen draadloze thermometer is dat helemaal niet erg, houd dan een normale thermometer bij de hand! Sluit de deksel van de BBQ. Het duurt ongeveer 1 uur 30 minuten voordat de beenham gaar is.

Na 45 minuten is het tijd om de beenham eens in te smeren met de Original BBQ Saus. Smeer de beenham om de 15 minuten in met de BBQ Saus (niet te dik insmeren anders trekt het niet lekker in).

Heeft de beenham de juiste kernthemperatuur bereikt (65°C) haal het vlees dan van de RVS rooster en leg het op een schoon bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Duur het te laten rusten onder aluminiumfolie gaart het vlees nog iets door maar blijft heerlijk sappig!

Snij de beenham in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm en serveer met de Original BBQ Saus en heerlijk groente erbij! Genieten!

Eetsmakelijk!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen