šŸ”„Ananas aan ‘t Spit met RumboteršŸ”„

Ā Ananas aan 't Spit met Rumboter Ananas aan 't Spit met Rumboter

Ananas aan ‘t Spit met Rumboter
Dit dessert is heel leuk om te maken en geweldig om op te eten samen met je familie of vrienden! De rumboter die gebruikt wordt om de ananas te laten karameliseren is subliem, en natuurlijk niet te vergeten de smaak van vanille-ijs met ananas en rum ”Wauw”.

*GeĆÆnspireerd door Ralph de Kok.

Benodigdheden:

200 gr Ongezouten Roomboter
1 Ananas
200 gr Bruine Suiker
200 gr Slagroom
Sap van 2 Limoentjes
Scheut Rum
Vanille-ijs

Tools:
LetzQ Spit

Bereiding Ananas aan ‘t Spit met Rumboter:

Verwarm de BBQ naar 180ā„ƒ.

Snij de kop en kont van de ananas en schil met een scherpe mes. Als de ananas helemaal geschild is zie je nog wat bruine pitjes zitten, snij die bruine pitjes ook weg. Zorg ervoor dat je met snijden kleine V-groeven maakt dat is straks ideaal voor het insmeren met de rumboter, zo kan de boter lekker intrekken in de ananas. Nu is de ananas gereed om aan ‘t spit te rijgen, de kern van de ananas is best hard die kan je met een scherp mes en beetje doorprikken zodat ‘t spit er makkelijk in gaat.

Tijd om de rumboter te maken!

Verwarm in een pannetje de boter met de suiker, rum en slagroom. Het maakt trouwens niet uit welke rum je gebruikt persoonlijke keuze is bruine rum (Havana Club).

Bevestig ‘t spit met de ananas aan de BBQ en laat de ananas 45 minuten boven de hete kolen draaien. Kwast elke 5 minuten de ananas in met rumboter zodat hij mooi karameliseert. Als de ananas na 45 minuten klaar is verwijder hem van ‘t spit. ‘LET OP’ het is erg heet! Snij de ananas in mooie plakken en serveer met vanille-ijs en slagroom. Besprenkel alles nog met wat rumboter en dan heb je een heerlijke dessert gemaakt.

Eetsmakelijk!

Ananas aan 't Spit met Rumboter

close

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen