🔥Gevulde Tomaten met Zoete Aardappelen & Gegrilde Kip🔥

 Caveman Style zoete aardappel 

Op 24 Kitchen zenden ze elke werkdag BBQStreet uit, daar zag ik dit gerecht voorbijkomen, ‘Gevulde Tomaten met Zoete Aardappelen’. Bereid door chefkok Peter de Clercq. Heel leuk om een keer te maken, de zoete aardappelen worden op Caveman Style gemaakt, om de aardappelen in de gloeiende kolen te leggen pof je de aardappel waardoor het heerlijk zoet blijft!

*Geïnspireerd door Peter de Clercq (BBQStreet 24 Kitchen).

Benodigdheden Puree:

4 Zoete Aardappelen
2 tenen Knoflook
2 el magere Kwark
1 tl De Fik Erin Braairub no:4
1 tl gedroogde Basilicum
6 Tomaten
30 gr Parmezaanse kaas

Benodigdheden Gegrilde Kip:
2 Kipfilet
De Fik Erin Braairub no:1

Tools:
The Bastard Cast Iron Sizzling Plate & Holder

Bereiding Zoete Aardappel Puree:
Verwarm de BBQ naar 200℃  en plaats alvast de cast iron sizzling plate op het rooster.

Leg de zoete aardappelen tussen de gloeiende kolen voor ongeveer 30 minuten. Draai de aardappelen wel af en toe om zodat de buitenkant geleidelijk zwart blakert. Prik met een vork in de aardappel om te kijken of het gaar is, als de vork makkelijk door de aardappel prikt dan kunnen de aardappelen uit de kolen gehaald worden. Snij de aardappelen door de midden en lepel ze helemaal uit. Plaats het in een kom van de keukenmachine en maal tot een mooie puree. Snij de knoflook fijn, voeg de kwark, kruiden en basilicum toe en meng alles goed door elkaar. Snij de bovenkant van de tomaten af en lepel het vruchtvlees uit de tomaat, vul de tomaten met de zoete aardappel puree en verdeel de parmezaanse kaas over de puree. Leg de tomaten op het rooster van de BBQ en sluit de deksel voor 15 minuten.

Bereiding Kip:
Rub de kip goed in met de fik erin braairub no:1, zorg ervoor dat beide kanten goed gekruid zijn. Tijdens het verwarm van de BBQ is de cast iron pan ook goed warm geworden, plaats de kip in de pan en grill voor ongeveer 7 minuten per kant de kip heerlijk gaar.

Als bijgerecht had BBQ020 gegrilde groenten. (Wortel & Courgette) Je kunt er ook voor kiezen om een heerlijke salade erbij te maken, net wat jij lekker vindt. 

Eetsmakelijk!

Kipfilet met de fik erin rub no:1 Gevulde tomaten met zoete aardappel Gevulde tomaten

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen