šŸ”„Argentijnse EmpanadasšŸ”„

empanadas 2 empanadas 3
Deze heerlijke Argentijnse Empanadas moet je een keer gemaakt hebben.
Leuk idee om te serveren op een feestje als snack of als avondeten met een heerlijke salade erbij.

Benodigdheden:

8 plakjes Bladerdeeg
500 gr Gehakt
1 Ui (gesnipperd)
3 tenen Knoflook (gesnipperd)
2 el olijfolie
2 el Tabasco
1 tl gemalen Komijn
1 tl bruine Suiker
1/2 tl gedroogde Oregano
1 tl gerookte Paprikapoeder
1/2 kop Vleesbouillon
1 Eigeel
Peper en Zout

Tools:

The Windmill Skillet

Bereiding:

Steek de BBQ aan en zet meteen The Windmill Skillet op het rooster om goed warm te worden.

Als de skillet heet is voeg dan het gehakt toe samen met de ui en knoflook. Bak het gehakt gaar en verwijder eventueel het vet wat vrij komt. Voeg de tabasco, komijn, oregano, bruine suiker, paprika poeder en runderbouillon toe en roer alles door elkaar. Breng geheel aan de kook en kook tot de bouillon bijna verdampt is. Laat het niet helemaal verdampen anders worden de empanadas droog.Ā Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.Ā Haal de skillet van de BBQ en dek even af met aluminiumfolie.

Laat de BBQ naar een temperatuur komen van 220ā„ƒ zorg er wel voor dat je een hitteschild gebruikt. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat voor 10 minuten op kamertemperatuur komen. Om de empanadas te maken is het makkelijk om een empanada vorm te gebruiken (te koop bij de blokker). Leg 1 vel bladerdeeg in de vorm en schep 2 el van het gehakt mengsel in de vorm. Druk het bladerdeeg in de vorm dicht. Als de empanada goed gesloten in kun je hem uit de vorm halen en leg dan op de bakplaat, bestrijk met een beetje eigeel. herhaal deze stappen tot alle empanadas gevuld zijn.

Als de BBQ een temperatuur van 220ā„ƒ heeft bereikt kun je de bakplaat op het rooster van de BBQ plaatsen. Bak de empanadas zo’n beetje 20 – 25 minuten tot dat ze mooi goudbruin zijn. Serveer de empanadas warm met een heerlijke salade en eigengemaakte knoflooksaus.

Eetsmakelijk!

empanadas

close

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen