šŸ”„Guinness Is Good For ChickenšŸ”„

Guinness Chicken bereiding Guinness Chicken voorbereiding

Deze chick is heel simpel bereid, lekker sappig van binnen en krokant van buiten. Alleen wat peper en zout. Maar wat het nou zo lekker maakt is de Guinness Draught, de smaak van het donkere biertje wat heerlijk de kip intrekt.

Benodigdheden:

1 grote Kip
500 ml Guinness Draught
5 grote Aardappelen
Olijfolie
Peper en Zout

Tools:

The Bastard Chicken Sitter
The Bastard Cast Iron Cooking Plate

Bereiding:

Verwarm de BBQ naar een temperatuur van 180ā„ƒ.

Maak de kip schoon onder koud stromend water, zorg ervoor dat de kip ook van binnen helemaal schoon is. Dep daarna droog met een keukenpapier.

De kip heeft deze keer geen bepaalde kruiden nodig, naturel is ook erg lekker. Besprenkel de kip met een beetje olijfolie en wrijf haar goed in, zo krijgt deze chick een heerlijk krokant huidje. Na het insmeren met de olijfolie strooi je er nog wat peper en zout overheen. Laat de kip heel even rusten.

Als de kip even aan het rusten is kun je in de tussentijd de aardappelen schillen. Kook de aardappelen op het fornuis beetgaar (7 minuten) en giet ze af.

Maak de kip gereed voor de BBQ, vul de Bastard Chicken Sitter met Guinness. Gelukkig gaat niet alle Guinness in de chicken sitter en blijft er dus nog wel wat over om zelf lekker op te drinken. Plaats deĀ Chicken Sitter op de Cast Iron Cooking Plate en leg de aardappelen rond de kip heen. Besprenkel de aardappelen nog met olijfolie.

De BBQ zal nu wel goed op temperatuur zijn. Zet de Cast Iron Cooking Plate in het midden van de BBQ, de kip heeft 1 uur en 20 minuten de tijd nodig om helemaal gaar en krokant te worden. De perfecte kerntemperatuur voor kip is 70 – 72ā„ƒ.

Serveer deze kip met een heerlijke Guinness Draught.

Eetsmakelijk!

Guinness Chicken Guinness Chicken op een checken Sitter

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen