🔥BBQ020 Banketstaaf🔥

Banketstaaf

Banketstaaf:

Deze banketstaven zijn echt een favoriet op Sinterklaasavond. Het amandelspijs is heel simpel om te maken, de krokante bite van het bladerdeeg is ook echt geweldig van de BBQ. Verras jou familieleden / vrienden met deze heerlijke zelfgemaakte banketstaven bij een bakkie koffie of een kopje thee. Ik garandeer je de staven zijn zo op!

*Geïnspireerd door Laura’s Bakery & Rutger bakt

Tools:
One minute lighter
Bakplaat
Plate Setter

Benodigdheden Amandelspijs:
150gr Amandelmeel
150gr Kristalsuiker
1/2 Ei

Bereiding Amandelspijs:
Het is eigenlijk heel simpel, je pakt een grote kom daar voeg je de amandelmeel, kristalsuiker en ei aan toe. Meng alles tot een kneedbaar geheel. Voeg een klein beetje extra ei er aan toe als het mengsel droog blijft. Kneed alles tot een blok en verpak het in vershoudfolie en leg het voor 1 nacht in de koeling. (Dit is wel voor het lekkerste resultaat.) Je kunt er ook voor kiezen om het niet voor een nacht in de koeling te leggen. Laat het dan wel even 20 minuten rusten in de koeling.

Benodigdheden Banketstaaf:
Amandelspijs
6 vellen Roomboter Bladendeeg
1/2 Ei (losgeklopt)

Bereiding Banketstaaf:
Maak de BBQ gereed, we gaan indirect werken dus vul de BBQ met houtskool steek hem aan met de one minute lighter en plaats de plate setter. Laat de temperatuur oplopen tot 220°C.

Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat even op kamertemperatuur komen. Pak ondertussen de amandelspijs uit de koeling, en Rol 2 gelijken stukken spijs (ongeveer 30 cm) de bladerdeeg is nu wel aardig op kamertemperatuur gekomen, leg 3 vellen naast elkaar en rol tot 1 geheel. Leg op het midden van ieder stuk bladerdeeg een stuk spijs en vouw de korte stukken bladerdeeg over het spijs. Bestrijk de uiteindes met wat water. Vouw nu een lange kant van het deeg over de spijs en maak ook deze licht vochtig. Vouw tot slot de andere kant van het deeg over de spijs en druk een beetje aan. Leg nu de banketstaven op een bakplaat met de deegnaad naar beneden en bestrijk de bovenkant met wat losgeklopte ei.

Plaats de bakplaat op de BBQ en sluit de deksel. Bak de banketstaven 35 minuten goudbruin.
Als de banketstaven mooi goudbruin gekleurd zijn haal je ze van de BBQ af en laat je de staven op een rooster afkoelen.

Heerlijk bij een bakkie koffie of een kopje thee.

Eetsmakelijk!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen