šŸ”„Roti Kip uit The Dutch OvenšŸ”„

Roti

Roti Kip uit The Dutch Oven
Hou jij ook van roti kip? Dan is dit echt een aanrader. Deze roti is zo lekker dat je zowat je vingers er bij opeet. Doordat de kippendijen 45 minuten in de dutch oven garen, is het zo mals. En dan de geweldige rub van de fik erin geeft zo n heerlijke smaak, dat dit een van de lekkerste rotiā€™s is die je ooit gegeten hebt.

(GeĆÆnspireerd door De Fik Erin)

Benodigdheden:
De Fik Erin Braairub no:1
1kg Kippendijen
400gr Aardappelen
1 Soto Ajam boemboe
100gr Champignons (gesneden)
6 Eieren
800ml Water
6 Wraps
Kleine verpakken sperziebonen
Peper & Zout
Zonnebloem olie

Tools:
Dutch Oven
One Minute Lighter

Bereiding Roti Kip uit The Dutch Oven:

Haal de kippendijen uit de verpakking en leg ze in een grote ovenschaal, sprenkel er een beetje olie overheen en bestrooi royaal met de fik erin braairub no1. Rub de dijen lekker in, en laat even rusten voor 15 minuten.

Kook in de tussen tijd de eieren 8 minuten tot ze hard zijn. Schil de aardappelen en halveer, kook deze 3 minuten in een pan met water en giet af. (De aardappelen worden later in het gerecht toegevoegd en koken daarna verder gaar.)

Tijd om de BBQ gereed te maken, vul hem met houtskool en steek hem aan met de one minute lighter. (Mocht je die niet hebben kan je hem ook gewoon met een aanmaak wokkel aansteken.)Breng de temperatuur naar 180 – 200Ā°C directe hitte.

Plaats het rooster op de BBQ en grill de kippendijen beide kanten goudbruin, deze hoef je niet meteen graag te grillen want de dijen stoven straks gaar in het gerecht. leg de dijen even op een schoonbord, en plaats nu de dutch oven op het rooster.

Schenk 2el zonnebloem olie in de pan en fruit de soto boemboe kort aan. Voeg de gesneden champignons toe en roer goed door elkaar heen voor 1 minuut. Schenk nu het water in de dutch oven, de aardappelen erbij en de kippendijen meng nog even goed voor 1 minuut, en plaats dan de deksel op de dutch oven. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor 30 tot 45 minuten.

Bij de 30 minuten heb ik het zakje sperziebonen toegevoegd en de eieren. 15 minuten later is alles perfect gaar, de aardappelen vallen lekker uit elkaar en de dijen zijn heerlijk mals. Serveer de roti met wat wraps en je eet je vingers er zowat bij op!

Eetsmakelijk!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen