🔥Kip van ‘t Spit met Leffe Triple🔥

Voorbereiding Kip aan 't Spit

Heb jij wel eens een kippetje aan ‘t spit gemaakt? Deze kip moet je echt eens proberen, er is niks lekkerders dan een goed gekruid kippetje van ‘t spit met een heerlijk Triple biertje. Enjoy!

Benodigdheden:
1 Kip van 1.2kg
1 flesje Leffe Triple
LetzQ Chicken Rub
Injectiespuit
Kernthermometer van Inkbird

Tools:
LetzQ Spit

Bereiding:
Steek de BBQ aan en breng de temperatuur naar 150℃ directe hitte.

Maak de kip schoon onder koud stromend water en verwijder eventueel nog de ingewanden. Dep de kip droog met wat keukenpapier en leg hem in een grote schaal waar je de kip lekker in kunt kruiden. Zorg ervoor dat de kip overal goed gekruid is met de kruiden rub. Als hij volledig gekruid is, is het tijd om de injectiespuit te vullen met bier. Het bier zorgt ervoor dat de kip mals blijft. BBQ020 vind het lekker om een Triple biertje te gebruiken, dat geeft de kip nog eens extra smaak. Voor dat je de injectiespuit vult met bier is het belangrijk om even voor te proeven natuurlijk ;)… Begin met injecteren van de kip, zorg ervoor dat je het bier in de poten injecteert, dijen en borst.

Als de BBQ 150℃ heeft bereikt kan je de kip aan ‘t spit vastmaken. Plaats ‘t spit in de houder en laat de kip 75 minuten boven de warme kooltjes roteren. Controleer na 60-65 minuten even de temperatuur van de kip met een kernthermometer, het kan zo zijn dat de kip wat sneller gaar is. Het is de bedoeling dat de kip een kerntemperatuur bereikt van 72℃.

Let op!
Als je de kip losmaakt van ‘t spit is dat natuurlijk gloeiend heet, trek daarom je vuurbestendige handschoenen aan.

Laat de kip nog even 10 minuten rusten.

Eetsmakelijk!

Kip op 't Spit Eindresultaat Kip aan 't Spit

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen