🔥Entrecote met Rode Wijn-Paddenstoelensaus🔥

entrecote klaar rode wijn-saus maken Entrecote op de BBQ

Entrecote met Rode Wijn-saus
Deze entrecote is wel super hoor, maar wat het echt af maakt is de rode wijn-paddenstoelensaus. Rode wijnsaus smaakt altijd goed bij rood vlees. Die combinatie van de rode wijn met champignons is echt geweldig. De entrecote is medium gegrild, als je het vlees even afdekt en voor 10 minuten laat rusten wordt de entrecote heerlijk sappig.

 

Benodigdheden:
2 Entrecote’s (250 gr per stuk)
Suncity bbq rub peppery beef

Benodigdheden rode wijn paddenstoelensaus:
2 el Boter
150 gr Champignons (in dunne plakjes)
1 teentje Knoflook (fijngehakt)
1 tl Rozemarijnblaadjes (fijngehakt)
2 el Bloem
500 ml Runderbouillon
120ml Rode Wijn
Zout & Peper

Bereiding Entrecote met Rode Wijn-saus:

Maak de BBQ gereed en zorg dat de temperatuur op 250℃ komt.

Haal de entrecote’s minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Laten we beginnen met de rode wijn paddenstoelensaus. BBQ020 heeft deze binnen in de keuken gemaakt. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, als de boter is gesmolten voeg dan de champignons, knoflook en rozemarijn toe bak voor 5 minuten de champignons goudbruin. Voeg nu de bloem toe en meng alles goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje de rode wijn en runderbouillon toe en roer alles goed door elkaar heen, blijf wel roeren dat is om klontjes te voorkomen. Als alles in de pan zit breng het dan aan de kook, kookt nu alles zet dan het vuur laag en laat alles zo’n beetje 5 minuten zachtjes door pruttelen. Na 5 minuten is de saus goed, proef even om te kijken of er nog zout en peper bij moet.

Nadat de saus klaar staat is het nu tijd om te grillen!

Smeer de entrecote’s een klein beetje in met olijfolie dat is om de BBQ rub lekker te laten plakken. Rub beide kanten van het vlees in naar smaak. De grill is goed heet dus let wel goed op! Grill je vlees voor 4-5 minuten per kant (medium).  Zorg dat je een schoon bord naast je hebt staan met wat aluminiumfolie, leg je vlees op het bord en dek goed af voor 10 minuten. Door het vlees te laten rusten gaart het nog een heel klein beetje door en wordt het vlees nog sappiger.

BBQ020 had als side dish heerlijke oven friet met gegrilde paprika mix en rode ui. De rode wijn paddenstoelensaus in combinatie met je entrecote is super! Maar je geniet ook van de combinatie met friet & rode wijn saus!

Eetsmakelijk!

 

 

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen