šŸ”„Cocktail van Gerookte Kipfilet met MandarijntjesšŸ”„

Cocktail van Gerookte Kipfilet met MandarijntjesĀ Ā Kip voorbereidingĀ  Kip roken

Ben je opzoek naar een leuk voorgerecht? Dan is dit een heerlijk gerecht om je diner te starten. Een heerlijk gerookt kippetje met kersenhout, de geweldige smaken van bieslook en peterselie door je cocktailsaus, en niet te vergeten de mandarijntjes. Die smaken bij elkaar maakt echt een heerlijk voorgerecht.

*Recept van GrillFun.nl uitgeprobeerd.

Benodigdheden voor de pekel
3 Kipfiletā€™s
3 Tenen knoflook
2 Laurier blaadjes
Verse Tijm
150gr Zee zout
150gr Kristalsuiker
1L Water

Benodigdheden voor de rest van de cocktail
Klein zakje ijsbergsla
4 eetlepels Mayonaise
4 eetlepels Griekse yoghurt
3 eetlepels Ketchup
1 blik Mandarijntjes
Verse Bieslook
Verse platte Peterselie
Versgemalen peper

Bereiding pekel
Vul een grote pan met 1L water en voeg daar de zee zout, kristalsuiker, knoflook, laurier en verse tijm toe. Verwarm het water en roer tot de zee zout en kristalsuiker is opgelost. Laat de pekel goed afkoelen, en als alles is afgekoeld schenk je de pekel in een grote schaal. Leg de kipfilet in de pekel en dek af met wat folie, zet de schaal voor 1 nacht in de koelkast.

Na een hele nacht in de koeling is het tijd om de kip eruit te halen. Spoel de filetjes onder koud water af en dep droog met een keukenpapiertje.

Tijd om de BBQ gereed te maken voor het roken.

Vul de BBQ met wat houtskool en laat de temperatuur oplopen tot 100 – 110 Ā°C, als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt kan je de 2 chucks tussen de houtskool leggen. (Ik gebruik voor het roken van kip meestal kersenhout)
Leg de kipfilet op de BBQ rooster en rook de filetjes 2,5 uur tot een kerntemperatuur van 73Ā°C.

Als de filetjes een kerntemperatuur hebben bereikt van 73Ā°C is het tijd om ze goed te laten afkoelen. In de tussen tijd kan je mooi even de cocktailsaus maken. Pak daarvoor een schaal en lepel daar de mayonaise, griekse yoghurt en ketchup door elkaar heen, snij de bosuien, en peterselie fijn en meng dit door de cocktailsaus heen met wat gemalen peper. Maak het blik met mandarijntjes open en haal de helft van de mandarijntjes eruit, voeg die door de cocktailsaus heen en laat even gekoeld in de koelkast staan voor 15 minuten.

Snij de kip in blokjes en voeg de helft toe aan de cocktailsaus en roer de kip lekker door de saus. Pak 4 kommetjes en bedek die met wat ijsbergsla, daar bovenop lepel je wat cocktailsaus en voeg je wat overgebleven kip toe. Decoreer met wat mandarijntjes en bieslook aan de bovenkant.

Eetsmakelijk!

Winkelwagen