🔥Pork Belly Burnt Ends van The Bastard🔥

Pork Belly

Ik wou altijd nog eens Pork Belly Burnt Ends maken en dat heb ik gedaan ook! Wat een heerlijk gerecht is dit! Heel leuk om een keer te maken! Buikspek heb ik bij de Sligro gekocht. De service bij Sligro Amsterdam is zeer goed. Verder is deze buikspek heerlijk gerookt met kersenhout, geweldig gekruid met De Fik Erin Braairub no.2 en afgemaakt met een super BBQ Saus! Ik ben geïnspireerd door NOSKOS BBQ.

Benodigdheden:
1,5 kilo Buikspek (zonder zwoerd)
4 el Maple Gold
De Fik Erin Braairub NO.2
4 el Roomboter
2 Rook Chunks kersenhout
4 el Lichtbruine basterdsuiker
BBQ Saus
Metalen ovenschaal of aluminiumbak
Aluminiumfolie

Voorbereiding Pork Belly Burnt Ends:

Maak de bbq gereed voor indirect bbq’en op 120-130 °C.
Snij het spek in blokken von ongeveer 4 a 5 cm. Bestrooi de blokken buikspek met De Fik Erin Braairub no.2, zorg ervoor dat de blokken buikspek aan alle kanten goed gekruid zijn.

Leg de Rook Chunks op het houtskool, als het begint te roken kun je het spek op je rooster plaatsten. Rook het spek 3 uur tot het mooi rood wordt en de randen donkerbruin.

Na 3 uur roken kun je het rooster van de bbq halen en leg je het spek in een metalen ovenschaal of aluminiumbak. Bestrooi het spek met 4 el lichtbruine basterdsuiker, verdeel 4 el roomboter over de blokjes en als laatste 4 el Maple gold. Dek je metalen ovenschaal of aluminiumbak af met aluminiumfolie en plaats alles weer terug op de bbq voor 2 uur.

Na 2 uurtjes wachten haal je de bak met spek van de bbq en leg je de blokjes 1 voor 1 even op een schoon bord. Maak je metalen ovenschaal of aluminiumbak schoon en plaats alles weer terug in de bak. Besprenkel je blokjes met wat BBQ Saus (ik gebruikte The Rose Garden BBQ Pineapple Jalapeno Reloaded sweet & spicy sauce). Zorg ervoor dat hierbij alle kanten van het blokje met saus is bedekt. Zet de bak (zonder aluminiumfolie) weer terug op de bbq. De blokjes zijn klaar als ze allemaal gekaramelliseerd zijn. Meestal duurt dat 20-25 minuten.

Ik heb de Pork Belly Burnt Ends geserveerd met Hutspot. Moet zeggen dat dat een heerlijke combinatie is.

Eetsmakelijk!

close

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen