🔥Robuust Witbrood🔥

Brood maken Deegbol BBQ020 Robuust Witbrood Brood afbakken
Brood zelf maken is altijd leuk en lekker. Zo simpel kan het zijn, maar als je dit brood een keer gegeten hebt denk je ik ga dit recept bewaren! Dit is een zelfgemaakt Robuust Wit, heerlijk met alleen een beetje roomboter, of in combinatie met de heerlijke kippenstoof!

*Geïnspireerd door Kitchenaid.

Benodigdheden Brood:

(2 personen)
150 ml Water op kamertemperatuur
250 gr Tarwebloem
3,5 gr Roomboter op kamertemperatuur
5 gr Gist
5 gr Zout

Bereiding Brood:
Verwarm de BBQ naar 220℃

Los de gist op in het water, pak een grote kom en zeef de tarwebloem in de kom. Voeg het zout bij de bloem en mix met de keukenmachine al vast door elkaar, voeg beetje bij beetje het water met gist toe, de boter mag er nu ook bij. Mix alles met de keukenmachine gedurende 10 minuten op de laagste stand.
(Als het deeg wat te droog is kun je 1 eetlepel water toevoegen, als het deeg wat te nat is kun je wat bloem toevoegen).

Plaats het deeg op een met bloem bestoven bord. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat 5 minuten rusten. Kneed het deeg met de hand gedurende 5 minuten en vorm het deeg tot een mooie deegbol. Bedek het deeg met bloem en een vochtige theedoek en laat nog eens 15 minuten rijzen. Kneed nogmaals met de hand gedurende 5 minuten en vorm het deeg tot een mooie deegbol. Laat het deeg nu 60 minuten rijzen tot dat het dubbel zo groot is.

Om het boord af te bakken heb ik een drip-pan gebruikt, daar heb ik een vel bakpapier ingelegd. Leg het brood in de drip-pan en plaats de pan op de BBQ voor ongeveer 45 minuten (indirecte hitte). Als je het brood van de BBQ afhaalt laat het dan even 15 minuten afkoelen voordat je hem aansnijd.

Eetsmakelijk!

close

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen