Â
Â
BBQ020 Kippenstoof
Afrikaanse Bunny Chow met Kippenstoof zo heet het recept op BBQStreet. BBQ020 heeft hem alleen iets anders gemaakt. Zelf het brood maken met dit recept is 10x leuker dan een afbakbrood halen bij de supermarkt. Dit brood is zo luchtig van binnen en knapperig van buiten, dat het heerlijk is om het brood te deppen in de kippenstoof.
*Geïnspireerd door Harm Jan Bloem
Benodigdheden Kippenstoof:Â (4 personen)
1 Winterpeen
2 Rode Paprika
1 tl Gehakte Gember
2 tenen Knoflook
400 gr Kipfilet/dijen
30 gr Garam Masala
1 blikje Tomatenpuree
125 ml Creme Fraiche
Brood Recept:
Robuust Witbrood
Tools:
Dutch Oven
Bereiding BBQ020 Kippenstoof:
Verwarm de BBQ naar 180 – 200℃ en plaats meteen de Dutch Oven op het rooster. Schil de wortel en snij in halve maantjes. Snij de knoflook fijn en de paprika in blokjes. Snij de kip in grove stukken. Verhit een scheutje olijfolie in de Dutch Oven en bak de kip goudbruin. Voeg de wortel, paprika, gemalen gember, knoflook en garam masala toe en bak nog ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en 250-300 ml water toe en roer nog even goed door.
Plaats een hitteschild in de BBQ en laat de Dutch Oven nu ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Snij in de tussentijd het brood in plakken van ongeveer 3 cm dik. Als de kippenstoof klaar is leg je wat plakken brood op een bord en daar schep je de kippenstoof overheen. De saus trekt dan heerlijk in het brood! Serveer met Creme Fraiche.
Eetsmakelijk! Â