šŸ”„Brood BolletjesšŸ”„

Brood Bolletjes
Heerlijke versgebakken bolletjes. Dit was voor mij de eerste keer en zeker niet de laatste keer. Heerlijk als je nog een leftover hebt van de vorig dag. Deze broodjes zijn gevuld met rendang, maar je kunt het natuurlijk zo lekker maken als je zelf wilt.
(geĆÆnspireerd door Rutger Bakt)

Benodigdheden:

500 gr Bloem
300 ml lauwwarme Melk
50 gr Boter (kamertemperatuur)
25 gr Basterdsuiker
10 gr Zout
7 gr Gist (instant)
1 Ei

Bereiding Brood Bolletjes:
Verwarm de melk in de magnetron zodat het een beetje lauwwarm is. Voeg het gist in een klein schaaltje en schep ongeveer 4 el melk erbij, laat het goed oplossen. Voeg de bloem, boter, gist, basterdsuiker, en zout toe en meng alles goed door elkaar. Schenk beetje bij beetje de melk toe en kneed het tot een mooi soepel deeg.

Verdeel het deeg door vieren en maak er mooie bol. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en dek de bollen af met plasticfolie. Laat de bollen zo’n 20 minuten rijzen.

Na 20 minuten rijzen druk je de bollen 1 voor 1 plat zodat het lucht eruit geperst wordt. Bol de bollen weer glad op en leg ze weer op de bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk de bollen aan de bovenkant met een losgeklopt ei. Laat de bollen nu voor 80 minuten rijzen. Ik zelf heb de bakplaat even in de oven gezet. (doe de oven niet aan)

Verwarm de BBQ indirect naar een temperatuur van 250ā„ƒ

Plaats de bakplaat met bollen op het rooster van de BBQ en sluit de deksel. Verlaag nu de temperatuur van de BBQ naar 240ā„ƒ en bak de bollen voor zo’n 10 – 12 minuten tot ze mooi gekleurd zijn.

Ik had nog een kleine leftover van de vorige dag. Rendang smaakt erg lekker op deze versgebakken bolletjes.

Eetsmakelijk!

Brood Bolletjes laten rijzen Brood Bolletjes afbakken op de BBQ Brood Bolletjes geserveerd op een mooie houten plank Brood Bolletjes goed gevuld

close

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen