šŸ”„Caveman Style Flespompoen met Gekruide Kipfilet en AardappelenšŸ”„

Caveman Style Flespompoen bereiding Caveman Style Flespompoen in de hete kolen aardappelen

Caveman Style Flespompoen
Caveman Style is een geweldige bereiding voor je groente en vlees. Flespompoen is zeker een geschikte groente hiervoor. Je zal versteld staan van de smaak, heerlijk in combinatie met kip en aardappelen. En dan nog eens de kruiden van De Fik Erin dat het gerecht echt af maakt!

Benodigdheden:

1 Flespompoen
2 Kipfilet’s
3 grote Aardappelen
100 gr Spekjes
1 Knoflook (fijn gehakt)
1 el Roomboter
Peper & Zout
De Fik Erin Braairub no: 1
De Fik Erin Braairub no: 4

Bereiding Caveman Style Flespompoen:

Steek de BBQ aan en verwarm naar 250ā„ƒ

Als de houtskool goed heet is kun je de flespompoen op de kolen leggen, draai de flespompoen wel regelmatig zodat hij geleidelijk zwart wordt. Zelf heb ik en dikke flespompoen gekocht het duurt ongeveer 2 uur voordat hij klaar is.

Na 1 uur schil je de aardappelen en kook je die in 20 minuten gaar. (binnen op het fornuis gedaan)

Plaats de aardappelen in een aluminiumbakje voeg de spekjes er aan toe en bestrooi met de heerlijke kruiden van De Fik Erin Braairub no:4

Dit aluminiumbakje kun je op een halve maan plaatsen van je hitteschild, heb je die niet plaats het dan aan een koelzone van je BBQ.

Maak de kipfilet’s schoon onder koud stromend water en dep ze droog met een keukenpapiertje. Smeer ligt in met olie en strooi aan beide kanten royaal met De Fik Erin Braairub no:1.

Plaats de Filetje’s op het rooster van de BBQ voor ongeveer 25 – 30 minuten. Je kunt de kip het beste controleren met een kernthermometer, als je een kerntemperatuur hebt bereikt van 70 – 72ā„ƒ is de kip gaar.

Ondertussen ben je al 2 uur bezig en is de flespompoen ook gaar, om het zeker te weten kun je het ook voelen, als de pompoen zacht aanvoelt weet je dat het goed is. Niet te zacht hij moet nog wel een beetje weerstand geven.

Haal de flespompoen uit de BBQ samen met de kip, dek de kip wel even af onder aluminiumfolie zodat het niet meteen afkoelt. Laat de aardappelen nog even in de BBQ.

Snij de pompoen door de midden, verwijder de pitjes en lepel daarna de flespompoen leeg in en kommetje. Zit alles van de pompoen in het kommetje voeg dan de knoflook, roomboter,Ā peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.

Haal de aardappelen van de BBQ en serveer op een mooi bord of plank.

Eetsmakelijk!

kipfilet Caveman Style Flespompoen opengesneden Caveman Style Flespompoen

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen