Dutch Oven

Dutch Oven

 

The Dutch Oven

De Dutch Oven is een echt Must Have, in deze gietijzeren pannen kunnen heerlijke gerechten gemaakt worden. Denk eens aan:

-Stoofpotten
-Soepen
-Brood

De Dutch Oven is er in verschillende maten, 4 liter, 6 liter, 8 liter.

Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Voor het schoonmaken is het wel handig dat hij nog warm is, dan haal je gemakkelijk de resten weg met een schone zachte spons. Mochten er resten in de pan zitten die je moeilijk eruit krijgt gebruiken dan aub GEEN schuurspons met zeep! Maar pak een schone zachte spons en strooi wat grofzout in de pan, en je veegt het vuil zo weg.

Klik hier voor meer informatie over de verzorging van de Dutch Oven.

Het maken van brood in The Dutch Oven:

Dutch Oven 1 Dutch Oven 2


In de webshop:


Onderhoud Gietijzer Conditioner

 

care spray

The Bastard Care Spray

Een goede verzorging van de gietijzeren accessoires is echt een must, zodat het BBQ’en altijd gesmeerd gaat.

BBQ020 gebruikt na elke schoonmaakbeurt The Bastard Cast Iron Care Spray. Dit is een natuurlijke olie spray voor de perfecte verzorging van al het gietijzer. Deze spray zorgt er ook voor dat er geen roestvorming ontstaat op het gietijzer en geeft weer een perfecte baklaag.The Windmill Cast iron Conditioner de beste onderhoud voor gietijzer

The Windmill Cast Iron Conditioner

Voor gebruik moeten alle gietijzeren producten worden ingebrand. (Uitgezonderd de geëmailleerde pannen.) Na gebruik worden de pannen schoongemaakt en dienen ze opnieuw voorzien te worden van een DUN laagje vet.

De pannen kunnen worden ingebrand en onderhouden volgens meegeleverde gebruiksaanwijzing. Zorg er voor dat je de gietijzeren producten met een dunne laag insmeert zodat het niet vastkoekt. Nadat de pannen zijn ingebrand zullen ze een stuk donkerder zijn van kleur en zijn ze voorzien van een beschermlaag tegen roest.

In tegenstelling tot inbranden met zonnebloemolie of arachideolie bijvoorbeeld voelt het product na het inbranden niet vet aan.

Te koop bij BBQ020

The Windmill Cast Iron Conditioner.

(Onderhoud Gietijzer Conditioner)

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen