Kabeljauw op Cederhout
Een lekker visje van de BBQ is altijd goed! En vooral een kabeljauw op cederhout, de rooksmaak van het cederhout wat in de vis trekt is erg lekker. Leuk om een keer te maken.
Benodigdheden:
1 Western red cedar rookplankje
500 gr Kabeljauwfilet
1 Citroen
Peper & Zout
Benodigdheden/Bereiding Cocktailsaus:
3 el Mayonaise
3 el Ketchup
1 el water
1/2 tl knoflookpoeder
Mix alle ingrediƫnten in een kom en zet even 30 minuten in de koelkast.
Bereiding:
Voor deze bereiding hoef je het cederhout niet onderwater te leggen. We gaan het plankje laten roken en als je het plankje in water zou leggen voor minimaal 1 uur zou je gaan stomen en dat is weer een andere bereiding.
Verwarm de BBQ naar een temperatuur van 175°C directe hitte en plaats het RVS rooster zodat hij meteen warm kan worden.
Grill de bereidingszijde van het cederhout minimaal 20 – 30 seconde voor en leg de kabeljauw op de voorgegrilde zijde van de plank. Voeg wat peper en zout toe en leg de schijfjes citroen op de kabeljauw. Steek eventueel een thermometer in de filet en sluit de deksel van de BBQ.
Haal de kabeljauwfilet van de BBQ als je een kerntemperatuur hebt bereikt van 57°C dan is de vis mooi gaar.
Serveer de vis met een heerlijke mais-salade en een eigengemaakte cocktailsaus.
Eetsmakelijk!