šŸ”„Entrecote met Romaine Sla & Gepofte AardappelšŸ”„

Entrecote's liggen Klaar ar voor de grill De knoflook boter zelf gemaakt Romaine sla met parmezaan kaas

Entrecote met Romaine Sla
Wie houdt er nou niet van een heerlijk stukje vlees. Deze Entrecote’s zijn gekruid met een heerlijke rub van De Fik Erin. En heb jij het wel eens geprobeerd om Romaine Sla te grillen op de BBQ? Probeer het een keertje besprenkel met basilicum creme en parmezaanse kaas en je weet niet wat je proeft!

Benodigdheden:

2 Entrecote’s 200 gr
3 Aardappelen
2 Romaine sla
Parmezaanse kaas
Balsamico creme
De Fik Erin Braairub no:2

Benodigdheden Kruidenboter:

50 gr Roomboter
1 Knoflook (fijn gehakt)
1 tl Provinciaalse kruiden
Zout

Entrecote met Romaine Sla Bereiding:

Steek de BBQ aan en verwarm naar 250Ā°C, probeer aan een kant van de BBQ een koude zone te creĆ«ren of plaats een halve hitteschild in de BBQ. Leg het gietijzeren rooster ook op de BBQ zodat het mee kan verwarmen.

Haal de 2 entrecote stukken 30 minuten van te voren uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen.

In de tussentijd kun je alvast de kruidenboter maken. Pak daarvoor een schaaltje en voeg de roomboter, knoflook, provinciaalse kruiden en zout toe en meng alles goed door elkaar. Als alles goed gemengd is zet het schaaltje dan even in de koelkast tot dat je alles gaat serveren.

Boen de aardappelen schoon en kook ze in een snelkookpan voor ongeveer 15 min of als je geen snelkookpan hebt 25 minuten in een pan met water. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en sluit goed af. Leg de aardappels aan de koude zone van de BBQ en sluit de deksel.

In de tussentijd dat de aardappels in de BBQ liggen kun je vast de romaine sla door de helft snijden verwijder eventueel loshangende blaadjes. Rasp de parmezaanse kaas en besprenkel de entrecote’s met een klein beetje olijfolie, Rub de entrecote’s met De Fik Erin Braairub no:2 in zodat alle kanten goed bedekt zijn met deze heerlijke rub. Laat even voor 5 minuten staan.

Voordat je de romaine sla gaat grillen vet de binnenkant dan even in met een beetje olijfolie, zo krijg je ook een mooie grill streep. Grill de romaine sla voor ongeveer 5 minuten boven het hete gedeelte van de BBQ tot dat je een mooie grill streep ziet. Leg dan de romaine sla aan de koude zone van de BBQ en besprenkel deze met parmezaanse kaas.

Tijd om de entrecote’s te grillen. Grill het vlees boven het hete vuur voor ongeveer 2 minuten met gesloten deksel. Keer het vlees om en grill de andere kant ook voor 2 minuten.

Haal de entrecote’s van de BBQ en laat even rusten voor een sappig resultaat.

Serveer de entrecote’s met romaine sla en de gepofte aardappel op een mooie plank. Besprenkel de romaine sla met een beetje balsamico creme. Pas wel op met het openmaken van de gepofte aardappels het aluminiumfolie kan heet zijn.

Pak het schaaltje met kruidenboter uit de koelkast en schep met een lepeltje een beetje kruidenboter over de gepofte aardappel.

Eetsmakelijk!

Entrecote met Romaine Sla op de grill, met een gepofte aardappel Entrecote met Romaine Sla geserveerd op een mooie plank

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen