
Patatje Stoofvlees doet het altijd goed op een koude winterse dag! De smaak van het speciaal biertje trekt heerlijk in het gerecht. Als je de deksel van de pan haalt loopt meteen het water in je mond van al die heerlijke geuren!
(* geïnspireerd door The Butchery)
Benodigdheden:
1 Riblap 600 gr
Oven Friet
2 Laurierblaadjes
3 Kruidnagels
2 Uien (in ringen)
250 ml Runderbouillon
1 Tripel Karmeliet
100 gr Ontbijtkoek
2 tl Mosterd
klont Roomboter
Peper (gemalen)
Tools:
Dutch Oven
One Minute Lighter
The Windmill Hittebestendige Handschoen
Combekk Gerecycled Leren Schort
Bereiding:
Haal voor het bereiden alvast het vlees uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen. (30 minuten rusten is voldoende).
Steek de BBQ aan met de One Minute Lighter en zet de Dutch Oven gelijk op het rooster zodat het goed warm kan worden. Voor nu hoef je geen bepaalde temperatuur aan te houden.
Als het vlees op kamertemperatuur is kun je droog deppen met een keukenpapiertje, snij het vlees in blokjes van ongeveer 4 – 5 cm.
Verhit in de Dutch Oven de boter en bak het vlees goudbruin in 3 minuten. Breng het vlees alvast een beetje op smaak met peper.
Haal de Dutch Oven heel even van het vuur en plaats het hitteschild in de BBQ, we gaan nu naar indirecte hitte. Plaats alles weer terug op de BBQ en voeg de uien, kruidnagel, laurier en mosterd toe. Roer alles even goed door elkaar.
Verkruimel boven het vlees de ontbijtkoek en voeg daarna de runderbouillon en tripel karmeliet toe. Plaats de deksel op de Dutch Oven en zorg ervoor dat de temperatuur laag blijft in de BBQ 110 – 120℃. Laat het stoofpotje minimaal 3 uur stoven, zelf heb ik het 5 uur laten stoven, het vlees wordt steeds zachter/malser.
Op het laatste is het natuurlijk tijd om even de Oven aan te zetten voor de friet. Bereiding staat op de verpakking.
Eet de patat samen met het stoofvlees en je weet niet wat je proeft!
Eetsmakelijk!






