🔥Pulled Pork Potato Skin🔥

voorbereiding pulled pork pulled pork op de bbq

Pulled Pork Potato Skin geweldig om te maken en met 3 – 3.5 uur klaar! Het lekkere van dit recept is dat je ook nog eens je eigengemaakte BBQ-saus erbij maakt. De smaak in combinatie met aardappel saus en vlees is super! Dit gerecht had ik van James Martin gezien op 24 Kitchen hij had een uitzending gemaakt in Austin Texas de BBQ place to be!

*Geïnspireerd voor James Martin

Benodigdheden:

2 Varkenshaas 250 gr per stuk
2 el lichte Basterdsuiker
3 el Worcester saus
500 gr Ketchup
Water
Peper & Zout
150 gr Spekjes
1 blik Mais salsa
3 verse Bos Uitjes
Peterselie (naar smaak)
4 grote Aardappels

Bereiding:
Steek de BBQ aan en verwarm indirect naar 140 – 150℃.

Haal de varkenshaas 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Leg de varkenshaas in een ovenschotel en voeg de worcestersaus, basterdsuiker, ketchup, peper en zout toe en vul de ovenschotel met ongeveer 3 kwart water. Dek de ovenschotel volledig af met aluminiumfolie en plaats op het rooster van de BBQ voor zo’n 3 – 3.5 uur.

Bak in een pan op je 2de BBQ (als je die hebt en anders fornuis) de spekjes, bos ui mais salsa en peterselie. Als de spekjes een beetje uitgebakken zijn is dit pannetje klaar om van de BBQ (fornuis) afgehaald te worden.

Als je een 2de BBQ hebt kun je deze verwarmen naar 180℃ (indirect) mocht je die niet hebben verwarm dan je Oven naar 180℃.

Boen de aardappelen schoon onder stromend water dep ze droog, wikkel elk in aluminiumfolie en leg ze dan op het rooster van je BBQ of Oven voor ongeveer 70 – 80 minuten.

Als de aardappelen klaar zijn snij ze dan in de lengte doormidden en lepel de binnenkant van de aardappel uit.

Nu alles goed voorbereid is, is het nog even wachten op de varkenshaasjes. Zijn deze klaar na 3 uurtjes op de BBQ haal dan de ovenschotel van de BBQ. Verwijder het aluminiumfolie en schenk in een kommetje wat BBQ-saus. Trek de varkenshaas met 2 vorken uit elkaar en voeg dan het pannetje met spekjes, bos ui, mais salsa en peterselie toe en roer alles goed door elkaar.

Leg de uitgelepelde aardappelen in een schone ovenschotel en vul deze met de Pulled Pork en groente. Rasp er nog wat parmezaanse kaas overheen en zet nog even terug op de BBQ voor ongeveer 10 minuten. Als de kaas gesmolten is kun je dit heerlijke gerecht opdienen.

Eetsmakelijk!

mais salsa salsa mix met pork pulled pork met kaas

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen
0
YOUR CART
  • Geen producten in de winkelwagen.