🔥Festival Style Spareribs🔥

spareribs 1 spareribs 2 spareribs 3

Spareribs
BBQ Spareribs doen het altijd goed op een feestje. Simpel te maken, duurt niet al te lang en de smaak is geweldig in combinatie met de zelfgemaakte BBQ-Saus! En om het feestje helemaal af te maken hebben we er ook nog een heerlijk stokbroodje bij met eigengemaakte kruidenboter! Dat wordt smullen!
(*BBQ-Saus van Rudolph van Veen, Inspiratie spareribs Jord Althuizen)

 

Tools:
Smokin Flavours RVS Tang

Benodigdheden:

4 Spareribs
2 el Amerikaanse gele mosterd
8 el De Fik Erin Braairub no: 2
1 Stokbrood
1 handje Appelhout rooksnippers (geweekt in water)

Benodigdheden Spray:

100 ml Appelsap
50 ml Appelciderazijn
125 ml Whiskey
Plantenspuit

Benodigdheden BBQ-Saus:

50 ml Tomatenketchup
50 ml Worcestershire saus
2 el scherpe Franse mosterd
5 el Basterdsuiker
1 tl Knoflookpoeder
1 tl gemalen Komijn
2 takjes Tijm
450 ml Water

Benodigdheden Kruidenboter:

50 gr Roomboter
1 teentje Knoflook
1 tl Provinciaalse kruiden

Bereiding BBQ-Saus:

Voeg alle ingrediënten in een pan en laat het in 30 minuten een mooie glansende saus worden. Als de BBQ-Saus klaar is zet het vuur dan uit en laat de saus afkoelen. Vergeet de takjes tijm er niet uit te halen!

Bereiding Kruidenboter:

Plaats de Roomboter in een schaaltje en voeg de knoflook en de provinciaalse kruiden toe. Roer alles goed door elkaar heen, als alles goed vermengt is plaats dan wat huishoudfolie over het schaaltje en zet dan in de koelkast.

Bereiding Spareribs:

Steek de BBQ aan en verwarm naar 110℃ indirecte hitte.

Het klaar maken van de spareribs is heel simpel, ontvlies de rib’s door een schroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rib’s te steken. Wrik wat met de schroevendraaier totdat je goed onder het vlies zit, trek dan naar je toe en je zult zien dat je het vlies er zo vanaf trekt. Herhaal dit bij elke sparerib die je gaat bereiden.

Smeer iedere rib aan beide zijde in met mosterd, smeer het niet te dik het liefste zo min mogelijk. Verdeel de braairub no:2 aan beide zijden van de rib’s. Mocht je wat meer kruiden nodig hebben strooi dat er dan overheen.

Voeg de geweekte rookhout snippers aan de kolen toe en leg de spareribs op het rooster. Gaar de spareribs in 2 uur waarbij je om de 30 minuten de rib’s natspuit met de spray. Pak de spareribs na 2 uur in aluminiumfolie als deze mooi goudbruin van kleur zijn. Voordat je de folie dichtvouwt spray de spareribs dan nog even goed in. Gaar de rib’s nu in de folie voor zo’n 1,5 uur.

Om te controleren of de spareribs goed zijn kun je met een cocktailprikker in het vlees tussen de botten prikken. Gaat de prikker en moeilijk door hen dan is het vlees nog niet klaar laat het dan nog even voor een paar minuten doorgaren. Gaat de prikker er wel makkelijk doorheen en voel je een heel klein beetje weerstand dan weet je al dat de rib’s perfect zijn!

Haal de rib’s van de BBQ als ze de juiste garing hebben en pak ze uit het aluminiumfolie. Leg ze terug op het rooster van de BBQ en kwast ze in met je eigengemaakte BBQ-Saus!

Snij het stokbrood in plakjes en besmeer een paar broodjes met kruidenboter. Als bijgerecht is het erg lekker om een zelfgemaakte salade erbij te eten. Vul de salade met jou favoriete groente’s en een heerlijk dressing.

Eetsmakelijk!

ribs 4

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen