🔥Weiderund Dry-Aged Entrecote🔥

Prei Weiderund Dry-Aged Entrecote 2

Weiderund Dry-Aged Entrecote
Deze weiderund is wel een toppertje hoor, het vlees komt bij Nice to Meat vandaan. Op Instagram had een volger mij getagd in een Give-Away bericht van Nice to Meat. Ik was dus een van de gelukkige winnaars die vlees mocht bestellen. Dit is zeker niet de laatste keer dat ik daar ga bestellen, het vlees wat besteld is ziet er geweldig uit en zo ook deze 2 Weiderund Dry-Aged Entrecote’s. Heelijk mals vlees met de juiste rub!

Tools:
Smokin Flavours RVS Tang

Benodigdheden:

2x 250 gr Weiderund Entrecote
2 Prei
3 Wortels
1 Courgette
Suncity BBQ Peppery Beef Rub
Appelsap

Bereiding Weiderund Dry-Aged Entrecote:

Steek de BBQ aan en breng de temperatuur naar 250℃.

Haal de 2 entrecote’s minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Pak een pot en vul deze met appelsap z’n beetje 1 – 1.5 liter en schil de wortels. Kook de wortels 15 minuten in de appelsap. De appelsap geeft een wat zoetere smaak aan je wortels. Kook de wortels niet te lang want dan worden ze slap, voor het grillen wil je wel wat stevige wortels hebben.

Snij in de tussentijd dat de wortels aan het koken zijn de courgette en lange plakken zo’n beetje 1 cm dik. Strooi wat grofzout over de courgette, zout trekt het vocht uit de courgette. Na 5 minuten kun je het zout van de courgette afspoelen onder water. (Nee de courgette absorbeert het water niet op). Dep ze droog met een keukenpapiertje en vet de courgette met een kleinbeetje olijfolie in. (Om meer smaak te krijgen op je courgette kun je wat knoflook poeder in een schaaltje doen en dan mengen met wat olijfolie).

Als de kolen goed warm zijn leg dan de prei ertussen, keer ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig zwart worden aan de buitenkant. Wanneer de prei na een aantal minuten zacht voelt van binnen kun je ze uit de hete kolen halen, laat de prei heel even onder aluminiumfolie afkoelen.

Plaats het gietijzeren rooster op de BBQ en zorg dat het goed heet wordt.

Rub de 2 entrecote’s in aan beide kanten met Subcity BBQ Peppery Beef, mocht je dit merk niet hebben is dat niet erg gebruik dan een van jou favoriete rub’s. (Peper & Zout is ook lekker).

Plaats het vlees op de grill en grill deze 2.5 – 3 minuten per kant voor medium-rare, wil je graag medium grill hem dan 3.5 minuten per kant. Haal het vlees van de grill en bedek losjes met aluminiumfolie en laat even rusten voor 5 minuten het vlees wordt dan nog sappiger.

In de tussentijd dat het vlees ligt te rusten kun je de groente’s grillen op het gietijzeren rooster. Als de groente’s een mooie grill streep hebben kunnen ze van de grill afgehaald worden.

Snij met een mes van boven naar beneden het jasje open van de prei. Zorg ervoor dat je de prei niet halveert. Trek het zwartje jasje van de prei af en je zult zien dat hij mooi wit groen is van binnen.

Dien alles op een mooie plank zodat je samen kan genieten van het gerecht. (Zelf heb ik er nog wat aardappels bij gekookt).

Eetsmakelijk!

Groente Weiderund Dry-Aged Entrecote #

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen