The Windmill Cast Iron Poffertjespan

The Windmill Cast iron Poffertjespan Geschikt voor alle warmtebronnen! The Windmill Cast iron Poffertjespan Geschikt voor alle warmtebronnen!

Geschikt voor alle warmtebronnen!
| Ø 24 cm
Gietijzeren poffertjespan voorzien van twee handvaten aan de linker en rechterzijde. Geschikt voor het maken van 19 poffertjes per keer.

Productomschrijving

Nederlandser wordt het niet! De gietijzeren poffertjespan, bij oma stond ‘ie al in de kast en nog steeds is het een populaire accessoire.
Dat maakt de pan ook geschik om cadeau te geven.

Zorg ervoor dat je de pan, zoals alle gietijzeren producten, goed inbrandt volgens de gebruiksaanwijzing. Dit zorgt voor een anti-aanbaklaag. Je kunt de poffertjespan ook gebruiken om kwarteleitjes in te bakken of bijvoorbeeld gamba’s, mini-brownies en andere kleine hapjes. The Windmill Cast Iron Poffertjespan is te gebruiken op iedere warmtebron en dankzij de vlakke bodem past ‘ie goed op het fornuis of op de barbecue.

Specificaties

Gewicht: 2300 gram
Diameter pan: 240 mm
Handvat: 2 x 30 mm
Totale lengte: 295 mm

Hoogte: 15 mm

Te koop bij BBQ020

The Windmill Cast Iron PoffertjespanVerzorging:

The Windmill Cast iron Conditioner. The Windmill Seasoning / Cast iron Conditioner

Voor gebruik moeten alle gietijzeren producten worden ingebrand. (Uitgezonderd de geëmailleerde pannen.) Na gebruik worden de pannen schoongemaakt en dienen ze opnieuw voorzien te worden van een DUN laagje vet.

De pannen kunnen worden ingebrand en onderhouden volgens meegeleverde gebruiksaanwijzing. Zorg er voor dat je de gietijzeren producten met een dunne laag insmeert zodat het niet vastkoekt. Nadat de pannen zijn ingebrand zullen ze een stuk donkerder zijn van kleur en zijn ze voorzien van een beschermlaag tegen roest.

In tegenstelling tot inbranden met zonnebloemolie of arachideolie bijvoorbeeld voelt het product na het inbranden niet vet aan.Veiligheid:
The Windmill Hittebestendige Handschoen.

Gietijzer wordt extreem heet en de pannen en accessoires kun je tijdens het gebruik dus niet zomaar oppakken. Maak gebruik van de hittebestendige handschoen en zorg dat je je handen niet brandt. De buitenkanten van de handschoen zijn voorzien van antislip materiaal en zorgen voor extra grip.
Let op; de handschoen is niet ‘vuurvast’, maar werkt warmte vertragend.Tools:
The Windmill Trivet. The Windmill Trivet

De trivet, ofwel onderzetter kun je op meerdere manieren inzetten. Als je The Windmill Cast Iron Poffertjespan van het vuur haalt. Of als je de hete deksel van de pan haalt kun je deze neerzetten op een trivet in plaats van op de grond. Op deze manier blijft je deksel schoon. Ook kun je ze gebruiken tijdens het koken. Plaats de trivet op het hout of boven de briketten en zet je koekenpan, sauspan, wafelijzer of zelfs pie iron erboven. 

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen