🔥BBQ020 Short Ribs🔥

Ribs kruid je natuurlijk met de geweldige kruiden van De Fik Erin BBQ020 short ribs Smokin Flavours chunks en Short Ribs BBQ020 Short Ribs bereiding op de kamado

BBQ020 Short Ribs
deze short ribs moet je echt een keer gemaakt hebben. Het duurt wel even maar dan heb je ook zeker wat! Geweldig mooie ribs van een Rund. Texas Style kun je deze short ribs zeker wel noemen. Een echte aanrader met deze bereiding is wel de Butcher paper en de koelbox.

 

Benodigdheden:

Short rib 1.5 kg
500 gr Asperges
3 grote Aardappels
De Fik Erin Braairub no. 3
Smokin Flavours Whisky vaten Chunks

Tools:

Planten spray
Drip pan
Meater+ thermometer
Butcher paper

Spray:

100 ml Appelsap
100 ml Appelcider azijn
150 ml Glenmorangie Whisky

Bereiding BBQ020 Short Ribs:

Haal de short ribs minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Bereid de BBQ voor op indirect grillen en verwarm naar 115°C.

Op de achterzijde van de short ribs (bot kant) zit een vlies. Steek een kruiskopschroevendraaier tussen het bot en vlies, zorg ervoor dat je het vlies goed verwijderd. Aan de voorzijde kan veel vet zitten, snij dit zoveel mogelijk weg maar zorg dat je het vlees niet mee wegsnijdt.

Smeer de short ribs heel ligt in met olie (Echt een klein beetje) en kruid hem goed met De Fik Erin Braairub no. 3 laat even voor 30 minuten intrekken. Steek alvast de kernthermometer in het vlees en stel in op 92°C.

Ondertussen kun je de aardappels schillen en de asperges schoonmaken. Kook de asperges zoals beschreven staat op de verpakking en laat goed uitlekken en afkoelen. (Kook de aardappels ook gelijk en laat afkoelen)

Als de BBQ 115°C heeft bereikt leg je 3 Whisky Chunks in de kolen en plaats je het hitteschild in de BBQ met daarop de drip pan en het RVS rooster.

Plaats de short ribs met de botzijde op het RVS rooster en sluit de deksel van de BBQ. Rook de short ribs voor ongeveer 6 a 8 uur op een constante temperatuur van 115°C. Spray het vlees om de 60 minuten in met het mengsel voor een heerlijk sappig resultaat.

Bij 4 uur op de BBQ liggen roken leg je de short ribs op een stuk Butcher paper en wikkel het goed in. Butcher paper is vetvrij papier dat warmte en vocht deels doorlaat. Met butcher paper versnel je het kookproces zonder dat de structuur van het vlees wordt aangetast.

Het kan enige tijd duren tot de short ribs een kerntemperatuur hebben bereikt van 92°C. Als de 92°C is bereikt kun je het vlees van de BBQ halen. Houd de butcher paper nog om het vlees, wikkel het vlees nogmaals in een theedoek en leg het voor 1 uur in een koelbox. Om het in een koelbox te plaatsten laat je de short ribs goed rusten, het gaard ook nog 2 tot 3°C door zodat het vlees nog lekkerder wordt.

Als het vlees ligt te rusten heb je de tijd om de asperges te grillen en de aardappels op te bakken.

Serveer de Short ribs op een houten plank met de groente.

Eetsmakelijk!

 

asperges gillen op de bbq BBQ020 Short Ribs in butcher paper Ribs gesneden en geserveerd op een houten plank serveer de BBQ020 Short Ribs met heerlijke asperges en gebakken aardappels

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen