Â
Â
Ben jij ook zo dol op Fajita’s? Nou dan moet je deze echt proberen! Met deze eigengemaakte fajita kruiden is het nog lekkerder! Maak je fajita’s af met een heerlijke BBQ Saus van The Bastard en je likt je vingers erbij af!
Benodigdheden:
2 Kipfilet
1 Paprika Mix (Geel, Groen, Rood)
1 rode Ui
Santa Maria Tortilla wraps mini (8 st.)
Benodigdheden Fajita kruiden:
1/2 tl Oregano
1/2 tl Knoflook poeder
1 tl Paprika poeder
1 tl Komijn
Peper & Zout
Olie
Tools:
The Bastard Cast Iron Sizzling Plate & Holder
Combekk Gerecycled Leren Schort
Bereiding:
Verwarm de BBQ naar 250°C en zet The Bastard Cast Iron Sizzling Plate alvast op het rooster zodat hij goed heet kan worden.
Het maken van de Fajita kruiden is heel simpel. Pak een kommetje en voeg alle ingrediënten toe. Mix alles goed door elkaar met een vork. Klaar!
Was de kipfilet onder koud stromend water en snij in lange reepjes. Snij de paprika’s ook in lange repen en de ui in ringen. Voeg de kip in een kom en besprenkel met wat olie roer alles om zodat de kip vettig is van de olie. Voeg de helft van de fajita kruiden toe aan de kip en meng alles goed met de hand. Het zelfde doen we ook met de groente, besprenkel een beetje met olie en voeg de andere helft van de fajita kruiden toe aan de groente en meng ook alles goed door me de hand.
Nu alles klaar staat is de Cast Iron Sizzling Plate goed warm. Voeg eerst de kip toe en bak deze goudbruin. Als de kip goudbruin is kan je het uit de pan scheppen even wegleggen op een bord onder aluminiumfolie zodat de kip wel warm blijft. Voeg nu in de Sizzling Plate de groente toe en bak deze ongeveer 5 minuten gaar. Als de groente gaar is voeg je de kip toe in de pan en verwarm nog even. Verwarm naast de pan een paar wraps. Als de wraps warm zijn vul ze dan met de kip & groente. Besprenkel je wrap met een heerlijke BBQ Saus zoals The Bastard Barbacoa Picante.
Eetsmakelijk!