🔥Tomahawk & Gegrilde Groente🔥

Tomahawk Tomahawk van the bastard low & slow Tomahawk van the bastard

Tomahawk & Gegrilde Groente
Heb jij ooit wel eens een Tomahawk Steak gemaakt? Het is echt een geweldig stuk vlees en een spektakel stuk om te bereiden. Deze kruiden van De Fik Erin past zeer goed bij het vlees.


Benodigdheden:

1 Tomahawk 800gr
2 Romaine Sla
2 Mais
De Fik Erin Braairub no.3
1 klontje Roomboter
Balsamico creme
Parmezaanse Kaas
Aluminiumfolie

Tools:

Meater+

Bereiding:

Haal de tomahawk uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.

Verwarm de BBQ naar 200°C directe hitte en plaats het gietijzeren rooster op de BBQ (voor de perfecte bereiding).

Als de tomahawk op kamertemperatuur is rub hem dan goed in met De Fik Erin Braairub no.3 rub beide kanten. Steek de kernthermometer van Meater in het vlees en stel in op de gewenste kerntemperatuur. Voor mij is de gewenste kerntemperatuur 54°C (medium)

Leg de tomahawk op het gietijzer van de BBQ en laat hem 5 minuten liggen met de deksel dicht. Draai het stuk vlees om en laat deze kant ook voor 5 minuten met de deksel dicht.

Haal het vlees even van de BBQ om het hitte schilt te plaatsen zodat het op indirecte bereiding verder kan garen. Plaats het vlees weer terug op de BBQ en laat de temperatuur langzaam zakken naar 120°C. Houd de kerntemperatuur in de gaten.

In de tussentijd kun je een 2e BBQ (mocht je die hebben) aansteken. Heb je die niet grill dan op het fornuis binnen verder.

Maak de romaine sla schoon en snij door de helft. Besprenkel de binnenkant een beetje met olijfolie dat geeft een mooie grill streep. Wikkel de mais in aluminiumfolie samen met een klontje roomboter. Bereid de mais eerst op de BBQ. Zorg er wel voor dat je ze omdraait af en toe. Draai om de 5 minuten kant voor kant. De mais is klaar in ongeveer 20-25 minuten.

Ondertussen heeft de tomahawk de kerntemperatuur bereikt van 54°C haal het vlees van de BBQ en laat even rusten voor 5 minuten op een bord.

Als de mais klaar is kun je de romaine sla grillen, de sla is met een paar minuten klaar boven een hete grill. Als er een mooie grill streep zichtbaar is, is de sla klaar. Bespreken met wat Parmezaanse kaas en Balsamico creme.

Serveer de Tomahawk & Gegrilde Groente op een mooie houten plank!

Eetsmakelijk!

romaine sla op de BBQ grillen, gegrilde groente mais in folie, gegrilde groente heerlijk mais op de bbq, gegrilde groenteTip!

De Fik Erin Braairub No.3

De Braairub no.3 van de Fik Erin heeft een zeer sterke smaakbeleving, door de combinatie van verschillende specerijen en gemalen koffiebonen geeft deze rub een heerlijke boost aan je vlees! Heerlijk op Short ribs, Brisket, Chuck roast en Pulled beef!

Iedereen weet dat een goed stuk rundvlees normaal niet meer nodig heeft dan peper en zout, maar wil je bijvoorbeeld je Picanha, Bavette, Ribeye of welk ander heerlijk stuk rundvlees eens een extra boost geven? Dan is Braairub no.3 hier uiterst geschikt voor!

Hij is ook heerlijk om op je steak te gebruiken, let er daar wel bij op dat je regelmatig draait! De suikers in de rub kunnen verbranden bij het gebruik van directe hitte.

Braairub no.3 is ook heel goed te gebruiken op wild.

De fik erin nr. 3 

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen