šŸ”„Lamsrack met Hasselback AardappelenšŸ”„

Lamsrack met Hasselback Aardappelen

Lamsrack met Hasselback Aardappelen

Heerlijk gerecht en makkelijk te bereiden. Bij dit gerecht heb ik gekozen om groene asperges erbij te grillen. Hasselback aardappelen met een beetje parmezaankaas erover en de lamsrack heerlijk gekruid! Een echt feestmaal met Pasen!

 

Benodigdheden:

Lamsrack 500 gr
2 takjes Rozemarijn
handje verse Tijm
2 grote teen Knoflook
Peper & Zout
4 Aardappels
klontje Roomboter
Parmezaankaas

Tools:

Kernthermometer
Gietijzeren pan

 

Bereiding Hasselback aardappelen:

Bereid de BBQ voor op 200 graden indirecte hitte

Was de aardappelen goed en snij in dunne plakjes, zorg ervoor dat je de aardappelen niet helemaal doorsnijd en dat de onderkant heel blijft! (Tip: Leg 2 pollepels onder je aardappelen zo snij je ze niet helemaal door.)

Smelt in een pannetje de roomboter en laat daarna een beetje afkoelen. Als de boter een beetje is afgekoeld pers er dan 1 knoflook in en roer door elkaar. Leg de aardappelen in een gietijzeren pan (Te koop in de webshop) en smeer de aardappelen in met de gesmolten boter-knoflook mengsel. Zorg ervoor dat de boter-knoflook lekker in de insneden komt. Maak verder opmaak met peper en zout.

Plaats de Hasselback aardappelen op de BBQ voor 60 minuten. Smeer iedere 15 minuten de aardappelen in met de boter-knoflook mengsel. Als de hasselback aardappelen bijna klaar zijn raps je wat parmezaankaas erover heen, wacht totdat de kaas lekker gesmolten is. Garneer met nog een klein beetje tijm over de aardappelen!

 

Bereiden Lamsrack:

Haal de lamsrack uit de koelkast en laat deze een half uur op kamertemperatuur komen. Verwijder eventueel overtollig vet en als die er nog op zit het vlies.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat oplopen naar een temperatuur van 200-220 graden. Zorg dat je een koudere zone hebt in de bbq. Hier kun je, als de lamsrack mooi is aangebraden, de lamsrack iets rustiger na laten garen.

Hak de tijm en rozemarijn fijn, snipper de knoflook en smeer de lamsrack in met de knoflook. Bestrooi met de gehakte tijm en rozemarijn en bestrooi daarna met wat zout. Wrijf de kruiden over het vlees. Steek een kernthermometer in het middelste punt van het vlees. Je wilt dat de kerntemperatuur van de lamsrack 55 graden wordt, we garen de lamsrack op de bbq door tot 52 graden. Daarna leg je deze onder aluminiumfolie weg om te rusten en dan zal de kerntemperatuur verder stijgen met 3 graden en het vlees wordt heerlijk sappig.

Als de BBQ op temperatuur is kan de lamsrack op de BBQ. Leg het lamsrack boven het heetste punt en sluit de deksel. Draai na 6 minuten de lamsrack om en sluit weer de deksel. Na 6 minuten leg je de lamsrack op de koude zone van je bbq en laat je de temperatuur oplopen tot 52 graden. Haal het lamsvlees er af en laat rusten onder aluminiumfolie voor 5-10 minuten. Je zult merken dat het vlees nog sappiger wordt.

Bereiding groene asperges:

Was de groene asperges onder koud stromend water, dep droog met wat keukenpapier. Bereid de BBQ voor op heet grillen, het mooiste is om een gietijzeren rooster te gebruiken voor de mooie grill streep!

Smeer de groende asperges een klein beetje in met olijfolie en leg op de grill. de asperges zijn goed als er een mooie grill streep zichtbaar is. Haal dan de asperges van de BBQ en bestrooi royaal met grofzout!

Serveer alles op een mooie plank en geniet van dit gerecht!

Eetsmakelijk!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen