šŸ”„Kipshoarma met Bier van t SpitšŸ”„

Kipshoarma met Bier van 't Spit Kipshoarma met Bier van 't Spit 2

Deze kipshoarma met bier moet je echt een keer proberen. Het biertje wat je steeds over de kip sprayt geeft een geweldige smaak af. Het karameliseert de buitenkant van de shoarma waardoor het nog lekkerder smaakt.

Benodigdheden:

1 kg Kippendijen
2 Uien
2 rode Paprika’s
1 Bird Brewery – Nog Eendje
De Fik Erin Braairub no.1
De Fik Erin Braairub no.2

Tools:

LetzQ Spit
Ovenschaal
Plantenspuit
Kernthermometer (bijv: Meater+)

Bereiding:

Verwarm de BBQ indirect naar 175Ā°C en maak de BBQ gereed voor ‘t Spit.

Vind hier het recept voor je eigengemaakte bolletjes.

Spoel de kippendijen onder koud stromend water schoon en dep droop met een keukenpapiertje. Pak een grote ovenschaal en leg de kippendijen in de schaal. Kruid de dijen met de braairub no.1 & no.2 goed in en laat 10 minuten intrekken.

In de tussentijd snij je de paprika’s en uien in grove stukken.

Tijd om deze kipshoarma aan ‘t spit te rijgen. Begin eerst met en ui prik daarna een paar stukjes kip, paprika en herhaal tot alles aan ‘t spit zit. Zorg dat je eindigt met een ui.

Als je een kernthermometer van Meater hebt steek deze dan in de kippendijen (zorg ervoor dat je niet het ijzer raakt van ‘t spit) en stel hem in op 72Ā°C kerntemperatuur.

Ondertussen is de BBQ op temperatuur gekomen, installeer ‘t spit op de BBQ sluit de deksel en gaar de kip in ongeveer 1 uur 40. Vul de plantenspuit met het biertje van bird brewery, spray de kip om de 15 – 20 minuten met dit heerlijke biertje. Dit biertje zorgt ervoor dat je kip een beetje karameliseert en de smaak is geweldig. Zorg dat de kippendijen een kerntemperatuur bereiken van 72Ā°C.

Als de kipshoarma klaar is haal ‘t spit van de BBQ (Pas Op!! ‘t spit is heet zorg dat je handschoenen aan hebt) laat even voor 5 minuten rusten. Snij de kipshoarma van boven naar beneden geleidelijk af en vul de bolletjes rijkelijk.

Eetsmakelijk!

Kipshoarma met Bier van 't Spit 4 Kipshoarma geserveerd op een mooi bord Kipshoarma met Bier 6

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen