🔥Rendang met Sajoergroenten van The Bastard🔥

Rendang met Sajoergroenten van The Bastard

Rendang met Sajoergroenten van The Bastard
Ken je dat als je door de supermarkt heen loopt en inspiratieloos bent?!
Ik kwam dit verspakket van de AH tegen en ik dacht laat ik deze eens op de BBQ bereiden. De Rendang was goed gelukt op de BBQ. Uiteraard kan je dit ook gewoon binnen op het fornuis maken.

Benodigdheden:
650gr Runderlappen
1 Ui
2 Rode uien
3 Knoflooktenen
1 Sjalot
1 Rode Peper
3 Winterpenen
150gr Sperziebonen
120gr Kruidenpasta
200ml Kokosmel
300gr (Basmati)Rijst
100ml Water
3el (Zonnebloem)Olie

Tools:
Grote Dutch Oven
Kleine Dutch Oven
One Minute-Lighter
Bakpapier

Voorbereiding:
Ik gebruik de houtskool van Globaltic. 100% berkenhout is de meest schone brandstof met zeer hoge calorische waarde.

Steek The Bastard aan met een One Minute-Lighter. Het fijne van de One Minute-Lighter is dat de houtskool zo warm is.

Bereiding Rendang:

Pel de uien en 2 knoflooktenen, snipper de uien en hak de knoflook fijn. Was de rode peper en snij doormidden, verwijder eventueel de zaadjes als je het minder pittig wilt maken en snij fijn. Snij het vlees in blokjes, ongeveer 4 cm.

Verhit 2 eetlepels (zonnebloem)olie in de Dutch Oven en bak hierin op hoge temperatuur de ui en knoflook voor ongeveer 3 minuten.

Voeg het vlees en 4 volle eetlepels van de kruidenpasta, rode peper en 100ml kokosmelk toe. Breng het zachtjes aan de kook. Als het lekker pruttelt sluit je de deksel van de Dutch Oven en plaats er een vel bakpapier tussen. Het effect van het bakpapier is dat het meer gaat stommen en dan krijg je een zachter resultaat van het vlees. (Low&Slow) Laat het vlees nu 4 uur stoven. (Geduld is een schone zaak)

Bereiding Rendang met Sajoergroenten:

Maak de groente schoon. Snij de sperziebonen in stukken. Snij de winterpenen door de lengte doormidden en snij in plakjes. Pel en snipper de Sjalot. Pel de overige knoflook en hak fijn. 

Verhit 1 eetlepel (zonnebloem)olie in een Kleine Dutch Oven en bak hierin op hoge temperatuur de sjalot en de knoflook voor 2 minuten.

Voeg de sperziebonen, winterpenen, de overige kruidenpasta, 100ml kokosmelk en 100ml water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Als de sajoergroenten lekker aan het pruttelen is kan je in de tussentijd ook de (Basmati)rijst opzetten. Dat heeft ook zo’n beetje 10 minuten nodig om gaar te worden.

Serveer de rendang en sajoergroenten met de rijst op een mooi bord. Voor de mensen die van pittig eten houden kunnen eventueel nog wat extra rode peper erbij voegen.

Eetsmakelijk!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen
0
YOUR CART
  • Geen producten in de winkelwagen.