🔥Bavette met aardappeltjes en franse kaas🔥

Bavette met aardappeltjes en franse kaas Bavette met aardappeltjes en franse kaas

Bavette een mooi en heerlijk stuk vlees waar je mensen altijd heel blij mee kunt maken. Naturel gegrild (geen kruiden) en een heerlijke smaken combinatie van aardappelpartjes, spekreepjes, franse kaas en vloeibare honing. Dat wordt smullen!

Tools:

Trivet
Dutch Oven

Benodigdheden Bavette met aardappeltjes en franse kaas:

750 gr Bavette
170 gr Blue d’Auvergne 50+
600 gr Aardappelpartjes
200 gr Spekreepjes
3 el vloeibare Honing

Bereiding Aardappelpartjes:

Verwarm de BBQ voor op 200 graden en verwarm de Dutch Oven mee. Zorg ervoor dat de Dutch Oven goed warm is en voeg de spekreepjes toe. Bak de spekreepjes tot ze goudbruin zijn en voeg de aardappelpartjes toe, bak de aardappelpartjes 10-15 minuten mee tot dat deze mooi gekleurd en gaar zijn.

Brokkel de Blue d’Auvergne in de Dutch Oven en voeg de vloeibare honing toe, verdeel de honing over de aardappels en de kaas en sluit de pan af met een deksel. Haal de Dutch Oven van de BBQ en plaats deze de pan op een trivet.

Maak de BBQ gereed voor het grillen van je Bavette!

Haal de Bavette minimaal 30 minuten voor bereiding uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Stook de BBQ naar 250 graden en verwarm het gietijzeren rooster mee. Voordat de bavette op de grill gaat dep je deze eerst even droog met keukenpapier, mocht je dit niet doen valt de vocht in de BBQ en krijg je steekvlammen en veel rook ontwikkeling wat te nadeel is van het vlees.

Tijd om te gillen!

Plaats de bavette op de BBQ en grill deze 2,5 minuut met de deksel dicht. Herhaal dit ook met de andere kant van je bavette.

Snij de bavette tegendraads in reepjes van 2 cm en serveer met de aardappelpartjes, blue d’auvergne en honing. dat wordt smullen!

Eetsmakelijk!

Bavette met aardappeltjes en franse kaas

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen