🔥Guinness Beef Stew🔥

voorbereiding vlees in de pan Groente in de pan Groente in de pan 2 

Guinness Stew:
Dit is een geweldig familie recept van mijn schoonmoeder, een echte Irish Stew. Dit is zeker op Sint Patrick’s Day een aanrader om te eten. Een heerlijke Guinness Stew is nooit verkeerd. Low & Slow op de BBQ bereid. Vergeet er geen Guinness bij te drinken! Sláinte!

Benodigdheden Stoofpot:

500 gr Riblappen
2 el Olie
3 tenen Knoflook (fijne gehakt)
2 Uien (in ringen)
180 gr Bacon reepjes
3 el Bloem
1 Guinness Draught
4 el Tomaten puree
750 ml Runderbouillon
4 Wortels
2 takken Selderij
2 Laurierblaadjes
1 tl Tijm
200 gr Champignons
Peper & Zout

Benodigdheden Aardappelpuree:

5 grote Aardappelen
1 klont Roomboter
50 ml Melk

Tools:

Dutch Oven

Bereiding:

Haal de riblappen minimaal 30 minuten voor het bereiden uit de koeling, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

Steek de BBQ aan en zet meteen de Dutch Oven op het rooster zodat hij goed warm kan worden. We hebben nu geen bepaalde hitte nodig, als de pan maar lekker warm wordt.

Snij de riblappen in blokken van 3 – 4 cm en bestrooi met wat peper en zout.

Verwarm de olie in de Dutch Oven en voeg dan het vlees toe. Als het vlees mooi bruin wordt haal het dan uit de pan, bedek het vlees met wat aluminiumfolie zodat het niet te veel afkoelt.

De Dutch Oven is gloeiend heet dus we kunnen hem heel even van de BBQ afhalen om het hitteschild erin te plaatsen voor een indirecte hitte. Plaats de Dutch Oven weer terug op de BBQ en voeg dan de uien en knoflook toe, bak zo’n 3 minuten en voeg dan de bacon toe. Als de bacon bruin is kun je de wortels, selderij en champignons toevoegen en bak voor 5 minuten.

Voeg de bloem toe en laat het voor 1 minuut meebakken in het gerecht.

Maak het blikje Guinness open en voeg het toe aan het gerecht samen met de runderbouillon en tomaten puree. Roer alles goed door zodat de bloem goed kan oplossen.

Voeg het vlees toe samen met de laurierblaadjes en tijm.

Plaats de deksel op de Dutch Oven en breng de BBQ naar zo’n 110 – 120℃ en laat voor 3 uur stoven. Hoe langer hoe beter!

Maak 30 minuten voor het stoofvlees klaar is de aardappelpuree.

Schil de aardappelen en kook ze gaar, giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de roomboter en melk toe en klaar!

Serveer het stoofvlees op de aardappelpuree en je weet niet wat je proeft.

Eetsmakelijk!

Guinness aan het gerecht Stoofpot stew

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief met recepten en aanbiedingen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen
0
YOUR CART
  • Geen producten in de winkelwagen.